top of page

צילום והפקת פרסומות עבור העסק שלך

צילום והפקת פרסומות שנהגו להפיק בעבר נחשבו לסרטים מושקעים מאוד שצרכו עלויות גבוהות הן בגלל הטכנולוגיה המיושנת והן בגלל הייחודיות בהפקה. תעשיית סרטי הפרסומת התפתחה מאוד מאז השנים ההן, כך שהם הרבה יותר נגישים לכל עסק. אין צורך יותר להתפשר על פרסומת של מודעה בעיתון או באינטרנט או מקסימום הקלטה לרדיו. היום אפשר להפיק סרטי פרסומת מצוינים ומושקעים בעלויות סבירות. יתרון נוסף הוא החשיבה מחוץ לקופסה שמאפיינת כעת את עולם ההפקות הזה ולכן תוכלו ליהנות מסרטי פרסומת שמקדמים אתכם, ממתגים אתכם ומשווקים את המוצרים שלכם ביעילות.

 

שלבי הפקת פרסומת לעסק שלכם

  • פניית הלקוח למשרד הפרסום או לחברת הפקות – לקוח שהחליט שהוא רוצה צילום והפקת פרסומות מתחיל בפנייה מסודרת למשרד פרסום שגם מתקשר עם חברת הפקות, או פונה ישירות לחברת הפקות שמתמחה בהכנת סרטי פרסומת לעסקים.

  • הבריף – הבריף הוא השלב שבו מתעדים את הלקוח על כל צדדיו, צרכיו, חוזקותיו, חולשותיו, מתחריו, המוניטין שלו ומצבו הנוכחי בשוק. בבריף מפרטים גם את המתחרים שלו ומנתחים את הבידול שלהם לעומתו, מבינים מהם הצרכים של הלקוח ובודקים את המוצר והשירותים שלו כדי להתחיל לעבוד על המסרים שלו.

  • סיעור מוחות – לאחר שמנוסח הצורך של הלקוח מתחילים בסיעור מוחות כדי להבין כיצד להעביר את המסר. אם ללקוח יש בשלב זה רצון או העדפה כלשהם מנסים להתחשב בהם כל עוד הם משרתים את טובתו. עד כאן, זהו תהליך עבודה שמשותף לכל משרד שיווק או פרסום בכל מדיום שהוא, ולכן עבודת ההכנה חייבת להיות מדויקת מאוד.

  • עבודה על התסריט - התחקיר על אודות הלקוח נותן לאנשי הצוות רעיונות כיצד להגיע אל הקהל שלו, בהתחשב במה שבדקו שהוא רוצה ממנו. כאן בא לידי ביטוי כל החוש היצירתי שלהם והמיומנות בזיהוי צרכים ורצונות.

 

  • בחירת הכיוון והשפה האמנותיים – כאן יש לבדוק אם הלקוח מעדיף צילום סרט עם שחקנים המתוסרט כסרט פרסומת עלילתי, האם להשתמש באנשי העסק או בני משפחה, האם לעבור בכלל לאנימציה או לשלב אותה. יש מגוון אפשרויות שבהן אפשר לצלם את הסרט. שפה אמנותית היא הבחירה הוויזואלית של הדרך שבה יימסר המסר השיווקי.

  • כתיבת התסריט – לאחר שמחליטים על כיוון אמנותי כותבים את התסריט שמכיל את המסרים השיווקיים, הסלוגן או המוטו של הלקוח, ומתכננים שיהיו בו כל האלמנטים שחשובים ללקוח כמו צילום המוצרים עצמם, או הלקוחות שנהנים מהם, קריין שמציג את המוצר או כל מה שהוחלט עליו שהוא משרת את הלקוח ואת המסר השיווקי שלו.

  • בחירת לוקיישן – לא כל צילום והפקת פרסומות מצולם באולפן. יש סרטים שמצולמים בחוץ, ברחוב, בחנות, במפעל, בטבע, במקומות מסוימים שרלוונטיים לפרסומת לפי התסריט.

  • ליהוק – בחירת השחקנים והקריינים שיופיעו בסרט או שרק קולם יישמע. כאן הבחירה היא במי שמזוהה עם המוצר משום שהוא גם מייצג ערכים מסוימים שזהים לערכי העסק שלכם ועשויים לעורר הזדהות בקרב הקהל שלכם. חשבו לדוגמה, על מקרים שבהם בחירת שחקנים מסוימים מעוררת אמפתיה, לעומת אחרים שמעוררים רתיעה.

  • צילומים – מהלך הצילומים לא אמור להימשך יותר מדי והוא נגזרת של התסריט ואילוצים אחרים, כמו הצורך בצילומי השלמה או דחיית צילומים בחוץ בגלל מזג האוויר. בדרך כלל, זה השלב הכי יעיל וחסכוני משום שכל דקה עולה כסף רב ולכן המקצוענים באמת יודעים לנהל יום צילומים כך שלא יקרו בו תקלות וכולם יעמדו בלוח הזמנים.

  • הקלטות – הקלטות שמתלוות לסרט.

  • עריכה – עריכת הסרט במחשבים המיוחדים כדי ליצור מכל הצילומים רצף סיפורי וכדי לשפר ולהוסיף אפקטים, כתוביות, הקלטות ומוזיקה.

  • מסירת המוצר ללקוח – העלאה לאתר, ליוטיוב, לאתרי המדיה החברתית ועוד.

עוד בנושא:

חברת הפקות

הפקת סרטוני תדמית

עריכת וידאו

bottom of page